PL-UK SCIENCE FORUM – $\underline{\mathsf{DRAFT}}$ Agenda

When: 13th and 14th September 2018

Where: Marriott Hotel, Warsaw

DAY ONE, 13th September 2018:

SIDE ACTIVITY 1: Roundtable Discussion/Workshop on PL-UK Collaboration Under European Research and Innovation Programmes hosted/moderated by UK and Polish National Contact Points		
14:30-15:30	Registration and lunch	30 mins
15:30	Presentation of UK participation in European Research and Innovation Programmes	15 mins
15:45	Presentation of Poland's participation in European Research and Innovation Programmes	15 mins
16:00	Roundtable discussion regarding PL- UK collaboration under EU Research and Innovation Framework Programmes – sharing experience, looking forward	1 hr
18:00	Wrap up of the workshop	15 mins

SIDE ACTIVITY 2: Workshop on Innovation Management – hosted by Oxentia and Association of Top 500 Innovators		
14:30-15:30	Registration and lunch	1 hr
15:30	Introduction of Project Leaders and the format of workshops	15 mins
15:45 - 17:45	Working in groups	2 hrs
17:45	Presenting the outcomes of the workshop	15 mins
18:00	Wrap up of the workshop	15 mins

	nture camps" organised by Cambrid University of Technology	ge Worldwide
14:30- 15:30 Registration and lunch 1 hr		

15:30	Introduction of Project Leaders and the format of workshops	15 mins
15:45-17:45	Presentation of individual ideas to be accelerated	2 hr
17:45	Presenting the outcomes of the workshop	15 mins
18:00	Wrap up of the workshop	15 mins

BLOCK	1: EVENING RECEPTION	ON:	
19:00	Welcome speech	TBC	10 mins
	Science Communication	Wendy Sadler, Founding Director, Science Made Simple	10 mins
	Inspirational Talk	Monika Koperska, Second in FameLab's World Finals and winner of the Audience Prize in 2014	10 mins

DAY TWO,14th September: MAIN CONFERENCE Hosted by Wendy Sadler, Founder/Director of Science Made Simple

KEYNOTI	E SPEECHES		
08:30	Registration and morning	ng coffee	30 mins
09:00	Two opening speeches	Polish Minister/ [TBC]	30 mins
09:30	Future UK-EU science cooperation	[TBC]	15 mins

BLOCK 2	: SCIENCE		
09:45	Panel Discussion	Discussion regarding the current and future cooperation between Poland and the UK in the field of science, including new opportunities. - Dr. Julie Maxton, Executive Director, The Royal Society - Alun Evans, Chief Executive, The British Academy.	40 mins

		 Prof. Zbigniew Błocki, Director of the National Science Centre Prof. Jerzy Duszynski, President of the Polish Academy of Sciences (PAN) 	
10:20	Q&A		10 mins
10:30	Case Study	Presentation of PL-UK research collaboration – DeLab and NESTA – joint project on Next Generation Internet	10 mins
10:40	Presentation on PL- UK Collaboration under Horizon2020	dr Zygmunt Krasiński, Director of National Contact Point- Some basic statistics, major themes and potential future areas of co- operation, examples of a few success stories	10 mins
10:50	COFFEE BREAK		15 mins

BLOCK 3	: INNOVATION		
11:05	Presentation of UK Innovation – including Catapults	[TBC]	15 mins
11:20	EUREKA - UK's Chairmanship	TBC	15 mins
12:35	Panel Discussion	Discussion around building innovation-friendly ecosystems and opportunities for PL-UK cooperation – Krzysztof Szubert, Visiting Research Fellow, Oxford University, [TBC] [TBC] Ministry of Science and Higher Education/NCBR, or Ministry of Entrepreneurship and Technology, - Prof. Leszek Rafalski, Director, Main Council of the Research Institutes Prof. Maciej Chorowski, Director, National Centre for Research and Development.	30 mins
12:05	Q & A		10 mins

12:15	COFFEE BREAK	20 mins

BLOCK 4	: HIGHER EDUCATION		
12:35	Presentation on Law 2.0 in the context of international cooperation	[TBC] Polish Minister	15 mins
12:50	Presentation on working with UK universities	Jamie Arrowsmith, Assistant Director Universities UK	10 mins
13:00	Presentation of Polish scientific diaspora in the UK	Bartosz Paszcza, CEO of Polonium Foundation	15 mins
13:15	Panel Discussion	Panel discussion on current and future cooperation between Poland and UK in the field of higher education (academic exchange, internationalisation of universities, recognition of qualifications). — - Jamie Arrowsmith, Assistant Director Universities UK; - Prof. Marek Tukiendorf, Chair of CRASP International Cooperation Committee, Conference of Rectors of Academic Schools in Poland CRASP, - Lukasz Wojdyga, Director, National Agency for Academic Exchange.	30 mins
13:45	Q & A		10 mins
13:55	Wrap up of the event		5 mins
14:00 – 15:00	LUNCH		1 hr

SIDE ACTIVITY 1: Table-top exhibition	
Throughout the whole event	Table-top exhibition of 10-15 UK-PL innovations